Soru-Cevap2021-01-30T16:49:23+03:00

Soru-Cevap

Sıkça Sorulan Sorular

İmplant Başarısı Garanti midir?2020-02-18T15:43:36+03:00

Hastalarımızın en çok sorduğu soruların başında ‘İmplant başarısı garanti midir?’ sorusu,  gelmektedir. İmplant başarılı olabilmesi, hekimin bilgi birikimi ve yeteneği kadar hastanın ağız hijyeni de başarıyı etkileyen bir faktördür. Hekim ne kadar başarılı bir implant operasyonu yaparsa yapsın, ne kadar başarılı bir protez yaparsa yapsın, hastanın ağız bakımı kötü ise, yapılan uygulamanın başarılı olması söz konusu olmayacaktır.

Başarılı bir implant operasyonu ile uygulanan bir implant ve protez sonrası hastalarının iyi bir düzeyde ağız bakımını sağlayabilmeleri durumunda, implant başarısı onbeş yılda %98  olarak bildirilmiştir.

Bu başarıda hastanın implant operasyonu sonrası ve  protez uygulaması sonrası ağız hijyeni büyük önem kazanmaktadır. Sigara kullanımı, doğal dişleri etkilediği kadar implantların daha da fazla etkilenmesine neden  olmaktadır. Bu sebepten, sigara kullanımı implant  başarısı için çok belirleyici bir etken olacaktır.

Lazer uygulamasının cerrahi işlem sonrası faydası var mıdır?2020-02-18T13:08:09+03:00

Çene kemiğinde yapılan tüm cerrahi işlemler sonrasında (İmplant cerrahisi,gömük 20 yaş diş çekimi…)3 defa uygulanan düşük seviye lazer tedavisi (LLT) ile iyileşme süresi kısalır,doku iyileşme kalitesi artar, şiş (ödem) ve ağrı azalır.

Gömük 20 yaş dişleri nin çekilmesi gereklimi dir?2020-04-09T22:50:32+03:00

Eğer gömük yirmi yaş dişi pozisyonu nedeniyle yandaki dişlere zarar veriyor,pozisyonundan dolayı temizlenemiyor ve bu nedenle çürük oluşmuş ve zarar görmüşse ve tedavisi yapılamıyorsa mutlaka çekilmelidir.Eğer çekim zamanında yapılmazsa diğer dişlerin çapraşıklaşmasına  hatta iltahaplanmalara yada önündeki dişlere kalıcı zararlara neden olabilir.

Çocuklarda süt dişlerine kanal tedavisi yapılabilir mi?2020-02-18T15:36:39+03:00

Süt dişini ağızda tutmak çok önemlidir,süt dişlerinin zamanından önce düşmesi diş çapraşıklıklarına neden olacaktır.Travmaya uğramış yada enfeksiyon oluşmuş süt dişleri kanal tedavisi ile yerinde tutulmalıdır.

Diş tedavilerimi hamileliğim sırasında yaptırabilir miyim?2020-02-18T15:37:30+03:00

Hamileliğin her döneminde tedavinin güçlük derecesine göre gebeliğinizi takibini yapan hekimle görüşerek  diş tedavileriniz  yapılabilir. Genellikle en uygun zaman hamileliğinizin 3. ve 6. ayları arasında diş tedavileriniz ve diş taşı temizliğinin yapılmasıdır. Gebeliğin ilk ve son üç aylık döneminde ise sadece acil tedaviler yapılmalı ve doktorunuzun onayı alınarak yapılmalıdır.

Gingivektomi (Dişeti Estetiği) nedir nasıl yapılır?2020-02-18T15:38:20+03:00

Diş boylarının kısa olması nedeniyle estetik bir gülüşe sahip olamayan kişilerde dişlerin ağız içerisinde daha estetik görünmesini sağlamak amacıyla kuron boyu uzatma  ya da gingivektomi işlemlerinin  geleneksel yöntemlerle ya da lazer ile yapılabilmesidir.Bu işlemler sırasında dişeti boyu seviyesi azaltılmakta, böylece daha uzun diş görünümü ve daha estetik bir gülüş elde edilmektedir.

Kimler İmplant Adayıdır?2020-02-18T15:39:19+03:00

Eksik dişiniz ya da dişleriniz varsa, genel sağlığınız iyi durumda ise, sağlıklı dişetleriniz varsa , implantları destekleyebilecek oranda kemik mevcutsa, implant adayısınız demektir. Çene kemiğinizde kemik kaybı mevcut olsa bile implant adayı olmanız mümkün olabilir. Ancak çene kemiği  yeniden yapılandırılmalıdır. İmplant yapılan bölgenin ve çevre dokularının çok iyi bakılması gerekmektedir. Bunun için dişlerin fırçalanması ve ağız duşlarının kullanımının yanında düzenli diş hekimi kontrollerinin yapılması yeterlidir.

Kemik gelişimi tamamlanmamış olan genç hastalar, çok miktarda sigara kullanan kişiler (sigara kullanımı ağız içindeki iyileşmeyi baskılar ve implant başarısının düşmesine neden olabilir), hamile kadınlar ,alkol ya da madde bağımlıları, baş ve boyun bölgesine yüksek dozda radyoterapi uygulanmış kişiler implant için uygun adaylar değildir. Aynı zamanda, diyabet, bağ dokusu hastalıkları, hemofili ve önemli immun yetersizlikleri gibi kronik hastalıkları  bulunan kişiler implant için iyi bir aday değildir. Ancak durumlarının derece ve ciddiyetine bağlı olarak implant yerleştirilebilmeleri mümkün olabilir. Ciddi boyutta diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığı olan kişilere ( implant üzerine aşırı yük geleceği için) ve kortikosteroid ya da immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan kişilerde  başarısızlık  riski yüksek olduğundan implant önerilmemektedir.

Ve en önemlisi diş hekiminiz durumunuzu değerlendirerek, iyi bir implant adayı olup olmadığınıza karar verecektir.

Her Eksik Diş İçin Bir İmplant Mı Gereklidir?2020-02-18T15:41:40+03:00

Her eksik diş için yerine geçecek bir implant yerleştirmek en uygun tedavi planı olmakla beraber, her zaman uygulanamayan bir tedavidir. Bunun nedenlerinin başında  hastaya büyük bir maddi yük getirmesidir. Ayrıca implantı uygulayacağımız bölgede kemik her zaman yeterli  hacme sahip olamamaktadır.
Fakat hiç dişin olmadığı durumlarda bile köprü protezi ile implantlar birbirine bağlanarak daha az sayıda implant ile  sabit protezler  uygulanabilmektedir.
İki implant ile komşu üç dişin yokluğu ve bu implantların üzerine gelecek bir köprü protezi ile  sabit olarak dişsizlik çözülebilmektedir.
Bütün dişlerin eksik olduğu durumlarda üst çeneye altı ile sekiz implant, alt çeneye dört ile altı implant uygulayarak sabit protezler ağıza yerleştirilebilmektedir.

Go to Top